Klaas-Jan Mulder

 

Geboren op 27 juli 1964 te Enschede, woont in Groningen en Zuidlaren.

Begon op jeugdige leeftijd met striptekenen, behaalde een diploma voor de cursus “strip- en cartoontekenen” en volgde de cursus “reclametekenen”. Begon in 1993 met een teken- en schilderopleiding in Assen bij docent Marc Lisser.

Tekende strips en cartoons voor diverse boeken en landelijke tijdschriften, illustreerde diverse bladen en toernooikranten en verzorgde regelmatig reclame-advertenties voor diverse bedrijven.

Exposeerde op diverse locaties waaronder Galerie Marsdijk Assen, UMCG Groningen, het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten, Collectie Harms in Rolde en Galerie Drentsche Aa.

Organiseerde in 2001 en 2007 expositieconcerten waarbij medewerking werd verleend door de organisten/pianisten Klaas-Jan Mulder, Jos Mulder en pianist/componist Jan Mulder.

Is met regelmaat op diverse kunstmanifestaties in het noorden te vinden.

Won in 2001 de tweede prijs bij een landelijke wedstrijd van Winsor & Newton, georganiseerd door het tijdschrift “Atelier”.

In 2011 won hij de Dagblad van het Noorden Artist Award.

Geeft wekelijks teken- en schilderlessen aan de Volksuniversiteit Zuidlaren en online. Begon in 2006 met het jaarlijks organiseren van teken- en schildervakantieweken in de Provence (Zuid-Frankrijk) en in Toscane (Italië).

Is autodidact en werkt regelmatig in opdracht.

Vindt zijn bezieling in grote kunstenaars zoals Ilja Repin (1844-1930), John Singer Sargent (1856-1925), Anders Zorn (1860-1920) en Isaac Israels (1865-1934). Is een groot liefhebber van het Impressionisme.