Schildervakantie`s Provence en Toscane 2024

Schildervakantie Provence, Lachau 2024

 

Hier is het allemaal begonnen. In het rustieke en idyllische dorpje Lachau, ongeveer 40 kilometer vanaf de Mont Ventoux. Na een periode van elf jaar ga ik er weer schilderweken organiseren! En wat is er nou mooier dan schilderen temidden van bloeiende lavendelvelden en klaprozen?

 

Het verblijf is in het heerlijke vakantiehuis Le Reve, met daaromheen een grote tuin met zwembad en hottub. Het dorp ligt in een dal tussen de bergen en de omgeving is werkelijk schilderachtig! Een stukje verderop ligt een indrukwekkend stroomdal, Des Gorges de le Méouge en er zijn prachtige stadjes en dorpen zoals Sisteron, Montbrun Les Bains en Buis Les Baronies!

 

Heb je al zin om je zintuigen te prikkelen met de lekkerste geuren van lavendel en kruiden? Om te genieten van overheerlijke maaltijden met verse streekproducten? En om je teken- en schildervaardigheden te verrijken en technieken te leren voor je creatieve ontwikkeling?

 

Schrijf je dan vast in want de belangstelling is erg groot! Wil je meer informatie? Stuur een mail naar klaasjan1964@gmail.com. Je kunt voor de info over het verblijf en de foto`s van de omgeving kijken op www.vakantiehuislereve.nl

 

Wil je meer informatie over de prijs en/of het programma? Stuur een mail naar klaasjan1964@gmail.com of gebruik de rechtstreekse mail op deze website. Je mag ook bellen naar 06-15310753

 

 

Schildervakantie Toscane, San Donato 2024

11e jaargang op Fattoria San Donato!

 

Zondag 8 tot en met zondag 15 september 2024

 

Hij staat er alweer op, de schilderweek bij Umberto en Federica Fenzi op Fattoria San Donato in 2024! De belangstelling is groot dus wees er snel bij want vol is vol! Verzeker jezelf van een plek door nu vast te boeken.

 

 

Een impressie:

Je wordt wakker in je heerlijke authentieke Toscaanse appartement in San Donato. De zonnestralen proberen via een kier de luiken van je raam open te breken. Het raam waardoor je de avond daarvoor nog hebt gekeken naar de sfeervol verlichte torens van San Gimignano. In de verte is zacht geluid hoorbaar van een tractortje. Een ploegje Italiaanse mannen en vrouwen is alweer aan het oogsten op de druivenvelden rondom het gehucht.

Half negen. Je schuift aan het ontbijt onder de sfeervolle gewelven van de koele kelder. Italiaanse gastdames, al dan niet op leeftijd, zijn alweer druk in de weer om verse eitjes te “scrambelen”. Verse Cappuccino`s of espresso`s worden bereid. Eén keer bestellen en de volgende dag weten ze al precies wat je voorkeur heeft.

Italië! Vakantiegevoel! Na het ontbijt volgt de uitgebreide voorbeschouwing door de docent. Over techniek, materiaal en onderwerp. Teken- en schilderspullen worden in gereedheid gebracht. De omgeving is sprookjesachtig. Je neemt je plek in in de schaduw van een cipres of olijfboom. Het schilderen begint. Uitzicht op San Gimignano.

Na de overheerlijke lunch, die we met elkaar organiseren doe je een heerlijk middagdutje, maak je een fijne wandeling in de velden rond San Donato, breng je een bezoek aan een Toscaans stadje in de omgeving of zwem je ontspannen wat baantjes in het zwembad. Om half zeven is de nabespreking. Er wordt een heerlijk koel wit wijntje geschonken, hier op San Donato  gemaakt van de druiven uit de velden waar je 's morgens nog over hebt staan wegdromen. 

Om half acht staat er een onwaarschijnlijk dinerbuffet klaar. Italië en eten, een betere combinatie is niet denkbaar. Vriendelijke  gastvrouwen, die al de hele middag in de keuken hebben gewerkt, blijven maar met schalen overheerlijk eten binnen komen. Er zitten soms Ieren, Canadezen, Denen, Duitsers, Engelsen maar ook Nederlanders aan tafel. Gasten die tijdelijk verblijven op San Donato of mensen die op doorreis zijn. Leuke gesprekken ontstaan spontaan. Vakantiesfeer. Opperbeste vrolijke stemming.

 

 

Na het diner stap je in de auto voor een bezoek aan het vijf kilometer verderop gelegen sfeervol verlichte Middeleeuwse stadje San Gimignano. Een terras op het plein met het lekkerste Italiaanse ijs ter wereld! Of nog een heerlijke cappuccino of een Limoncello. Het kan allemaal...

Voldaan plof je 's avonds in je heerlijke bedje voor een welverdiende nachtrust. Buiten is er een oorverdovende stilte die zo nu en dan wordt doorbroken door krekels of het typerende geluid van een Italiaanse uil. Morgen is er weer een dag. Je knijpt jezelf eens in de arm. Is dit echt of droom ik?

 

Wil je uitgebreide informatie over de schilderweek in Toscane? Stuur dan een emailbericht via de contactpagina elders op deze site.

Informatie over de locatie: https://www.sandonato.it/

 

Algemene reisvoorwaarden K.J. Mulder

 

Totstandkoming reisovereenkomst

Boeking kan zowel mondeling als schriftelijk geschieden. Schriftelijke boeking geschiedt en wordt geacht bindend te zijn door middel van toezending of afgifte van een boekingsbevestiging per mail. Telefonische boeking of boeking via Whatsapp is eveneens mogelijk en wordt geacht bindend te zijn wanneer de opdrachtgever naast de boekingsinstructies eveneens naam en adres heeft opgegeven.

 

Betaling en reissom

Bij de boeking moet voor iedere aangemelde reiziger een aanbetaling van 15% van de reissom worden voldaan, te betalen binnen 8 dagen na de factuurdatum. In bepaalde gevallen kan een afwijkende aanbetaling worden vereist.

Het restant van de reissom dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek in bezit te zijn van de reisorganisator (K.J. Mulder). Bij niet tijdige betaling kan na sommatie de reisovereenkomst worden geannuleerd, in welk geval reeds betaalde gelden niet worden gerestitueerd. Bij boeking binnen 60 dagen voor de dag van vertrek moet meteen de volledige reissom worden voldaan.

Bij wijzigingen van prijzen, geldkoersen of belastingen behoudt de reisorganisator zich het recht voor tot wijziging van de reissom, waarvan zo spoedig mogelijk of uiterlijk 10 dagen voor vertrek mededeling moet worden gedaan aan de reiziger.

 

Annulering door de reiziger

Annulering van een reis door de reiziger moet onmiddellijk schriftelijk (per e-mail) kenbaar worden gemaakt aan de reisorganisator. Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd zijn voor iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd.

A Bij annulering vanaf de dagtekening van de boekingsbevestiging tot de 60e dag voor vertrek: de aanbetaling.

B Bij annulering vanaf de 60e dag voor vertrek tot de 30e dag voor vertrek: 50% van de reissom.

C Bij annulering vanaf de 30e dag voor vertrek tot de 7e dag voor vertrek: 75% van de reissom.

D Bij annulering vanaf de 7e dag voor vertrek tot en met de dag van vertrek en daarna: de volledige reissom.

  1. 1 Ook ingeval de reiziger boekt binnen 60 dagen voor vertrek gelden onverminderd de bovenstaande voorwaarden.
  2. 2 Een afgesloten annuleringsverzekering kan deze kosten vergoeden, mits er een geldige annuleringsreden is. Het sluiten van reisbagage-, reisongevallen- en ziektekostenverzekering gedurende de reis wordt aanbevolen. Ook het sluiten van een annuleringsverzekering wordt dringend aanbevolen.

 

Annulering door de reisorganisator en aansprakelijkheid

De reisorganisator kan zich genoodzaakt zien een reis te annuleren wanneer er sprake is van omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit, uitvoering of veiligheid tijdens de reis. In het geval van annulering van een reis verplicht de reisorganisator zich tot onmiddellijke kennisgeving hiervan met opgaaf van redenen aan de reiziger.

Bij annulering van een reis door de reisorganisator kan deze niet aansprakelijk worden gesteld voor geleden vermogensschade of het derven van reisgenot van de reiziger, indien de opzegging het gevolg is van abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden. In annuleringsgevallen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor de door de reiziger reeds gemaakte kosten, zoals verzekeringspremies, aanbetalingen, etc.

De reisorganisator aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel, berokkend aan de reiziger, door wie dan ook toegebracht en door welke oorzaak dan ook ontstaan. Evenmin is de reisorganisator aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, geld inbegrepen. Kennelijke fouten en vergissingen in het reisprogramma binden de reisorganisator niet.

 

Wijzigingen in het reisprogramma

Lokale omstandigheden kunnen meebrengen dat voor of tijdens de reis kleine dan wel substantiële aanpassingen moeten worden aangebracht in het reisprogramma. De reisorganisator verplicht zich om eventuele nadelige gevolgen voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken en te zoeken naar alternatieven die de aard van het originele programma zoveel mogelijk intact houden. In geval van wijzigingen wordt de reiziger meteen op de hoogte gesteld, met opgaaf van redenen. De reiziger wordt geacht zich in alle gevallen op de hoogte te stellen van de lokale omstandigheden.

In beginsel hebben genoemde wijzigingen geen gevolgen voor de reissom, noch zal de reiziger op die gronden een vordering tot schadevergoeding jegens de reisorganisator hebben.

De reiziger kan eventuele wijzigingen (eveneens wijzigingen in reissom) afwijzen, maar slechts dan wanneer er geen redelijk alternatief voor handen is en de wijziging hem tot nadeel van meer dan geringe betekenis strekt. Bij een afwijzing kan de reisorganisator de reisovereenkomst opzeggen, waarbij de bovengenoemde annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.