Nieuws

Angel Academy of Art, Florence

Er zijn van die dingen die je in je leven een keer gedaan moet hebben. Eén van die dingen die al een poosje op mijn bucketlist stond was het portretschilderen op een Academie in Florence. Wat een geweldige ervaring! Wat een goed georganiseerde en gedisciplineerde workshop. Painting the Portrait from life. Een week lang portret schilderen naar live model. 30 uur lang. Een leerzaam proces dat soms bijna op een scheikundig proces lijkt. Hoe heerlijk is het om door de Florentijnse straatjes te lopen op weg naar de academie. Het idee om voor even student te zijn op één van de beste kunstacademies. Met een leuke groep deelnemers van over de hele wereld. UK, China, Canada, Texas, Italië. Sommigen zijn al meerdere jaren student, anderen doen de 3-maandelijkse opleiding en de rest volgt de week masterclass. En iedereen heeft hetzelfde doel. Beter worden in portretschilderen.

 

Degas weken

Degas weken

Kunstcolleges en lezingen in combinatie met schildersessies!

Elke eerste vrijdag van de maand organiseert NoorderAteliers themadagen.
We bieden dan een college of lezing over een kunstenaar of kunststroming, gevolgd door een op de lezing geïnspireerde -onbegeleide- modelsessie van 3 uur. De lezing en de schildersessie zijn los of in combinatie met elkaar te volgen.

Op vrijdag 3 en dinsdag 7 februari zijn verschillende dingen te doen. Vrijdag een lezing en introductieles met een schildersessie, en de dinsdag een film en een modelschildersessie.

De Degas lezing en introductieles is op 3 februari 2023, 10:00 - 12:00 uur door kunstenaar en docent Klaas Jan Mulder.
Vrijdagmiddag is er een schildersessie van 13:00 - 16:00 uur, geïnspireerd op het werk van Degas,
met een model in tutu. Deze sessie is al helemaal vol. Maar niet getreurd, de dinsdag erop, 7 februari is een herhaling van dezelfde sessie!

Dinsdag 7 februari om 17:30 wordt er een film over Degas gedraaid,, gevolgd door een Degas-schildersessie.
In de pauze bestellen we pizza. Of je mag zelf iets te eten meenemen.
De Degas-schildersessie start om 19:00 en is tot 22:00, met model in tutu. (Nog enkele plekken beschikbaar)

Adviesmateriaal in de sessie: pastel of olieverf.
Ochtendlezing en introductieles vrijdagochtend: 20 euro of 2 knippen op de knipkaart
Film: 7 euro
Schildersessie van 3 uur met model: 12 euro

Inschrijven kan via Annelies, toegang met knipkaart of losse betaling.


Activiteiten zijn incl. koffie/thee en excl. eten.

Masterclass Florence Academy of Art

In 2023 ga ik deelnemen aan een week-workshop portret- en model schilderen aan de Florence Academy of Art. Voor deze workshop heb ik een fonds in het leven geroepen. Mensen die mij een financiële steun geven (van minimaal € 60), ontvangen in ruil daarvoor een gratis masterclass "portretschilderen in klassieke stijl". Er is in een tijdsbestek van drie weken al voldoende geld gedoneerd voor de studieweek in Florence! Voor het verblijf en de reis ben ik er bijna. 

 

Wil je ook een donatie doen? Stuur dan een mailtje naar klaasjan1964@gmail.com . Je ontvangt dan een gratis masterclass klassiek portretschilderen. De datum hiervoor wordt nader bekend gemaakt.

 

Afscheid

Afgelopen vrijdag (14 oktober 2022) nam Rintje te Wies na 16 jaar afscheid als dirigent van het Roder Jongenskoor. Voor deze gelegenheid schilderde ik in opdracht een portret van hem, die na het concert in de Der Aa Kerk werd overhandigd. Dit tot zijn grote verrassing.