Nieuws

OPEN ATELIERMIDDAGEN

Ben je op zoek naar een teken- en schildercursus waar je deskundig en prettig begeleid wordt? In een atelier waar het gezellig is, waar een prettige sfeer is en waar uitstekend dag-- en kunstlicht is? Op een bijzonder mooie en sfeervolle locatie aan de Oosterhaven in de stad Groningen? Waar goede koffie is, met gezellige zithoekjes waar je heerlijk kunt zitten lezen? Waar een uitgebreide bibliotheek is met vele boeken en tijdschriften over verschillende onderwerpen uit de wereld van de kunst(geschiedenis)? Waar alle teken- en schildermaterialen aanwezig zijn?

Kom dan naar de open atelier middagen op vrijdag 1 en zaterdag 2 september en laat je inspireren door en informeren over de nieuwe serie teken- en schildercursussen van seizoen 2023/2024. (Lessen op de maandagavond en de vrijdagmiddag)

Het adres: Voor 't voormalig klein poortje 13, Groningen.

Er is heerlijke Nespresso koffie of verse thee voor de bezoekers en later op de middag is er een drankje en een hapje.Iedereen is van harte uitgenodigd!

Klaas-Jan Mulder06-15310753

Op vrijdag 28 juli was de opening van mijn tentoonstelling "Zuidlaren en meer" in Galerie Mozaïek in Zuidlaren. Er was veel belangstelling en er zijn inmiddels maar liefst drie werken verkocht! Ook heb ik drie opdrachten naar aanleiding van de tentoonstelling. Ben je benieuwd naar het werk? De expositie duurt nog tot en met 29 oktober 2023.

Galerie Mozaïek, Ludinge 13, Zuidlaren.Geopend van 9:30 - 16:30 uur.

 

Expositie Mozaiek Zuidlaren

 

Vrijdag 28 juli om 15:30 is de opening van mijn expositie "Zuidlaren en meer" in Galerie Mozaïek in Zuidlaren. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Er is nieuw werk te zien, waaronder een nieuwe serie landschapschilderijen in pastelkrijt.

 

Tot de zomer: workshops

Tot aan de zomer organiseer ik nog een aantal losse  teken- en schilderworkshops in mijn atelier of bij mooi weer in de buitenlucht. Voor deze lessen kun je je per keer opgeven. De workshops in het atelier gaan door bij een minimaal aantal deelnemers van drie personen en bij een maximum  aantal van vijf personen.  De workshops in de openlucht gaan door bij mooi weer en bij een minimaal aantal deelnemers van drie personen. Het maximale aantal deelnemers voor buiten is hoger dan vijf personen. Dat mogen er ook tien of twaalf zijn. Stuur me een bericht via de mail op de contactpagina van deze website wanneer je je wilt opgeven voor één of meerdere workshops.

 

Maandag 5 juni 2023: workshop portretschilderen. Copy portret Ilja Repin (1844-1930). Olieverf. Aanvang: 19:45 uur, einde: 21:45 uur. Kosten: € 20,00 pp plus € 2,00 voor materiaal

 

Vrijdag 9 juni 2023: workshop schilderen in het landschap. Locatie: tussen Meerwijck en Noordlaren. Pastelkrijt. Aanvang: 13:30 uur, einde: 15:30 uur. Kosten € 20,00 pp plus € 2,00 voor materiaal.

 

Maandag 12 juni 2023: workshop schilderen aan het water bij het atelier. Acrylverf. Stijl: Hans Versfelt. Aanvang: 19:45 uur, einde: 21:45 uur. Bij slecht weer in het atelier. Kosten: € 20,00 pp plus € 2,00 voor materiaal.

 

Vrijdag 16 juni 2023: workshop schilderen in het landschap. Locatie: tussen Meerwijck en Noordlaren. Pastelkrijt. Aanvang: 13:30 uur, einde: 15:30 uur. Kosten € 20,00 pp plus € 2,00 voor materiaal.

 

Wordt vervolgd...

Angel Academy of Art, Florence

Er zijn van die dingen die je in je leven een keer gedaan moet hebben. Eén van die dingen die al een poosje op mijn bucketlist stond was het portretschilderen op een Academie in Florence. Wat een geweldige ervaring! Wat een goed georganiseerde en gedisciplineerde workshop. Painting the Portrait from life. Een week lang portret schilderen naar live model. 30 uur lang. Een leerzaam proces dat soms bijna op een scheikundig proces lijkt. Hoe heerlijk is het om door de Florentijnse straatjes te lopen op weg naar de academie. Het idee om voor even student te zijn op één van de beste kunstacademies. Met een leuke groep deelnemers van over de hele wereld. UK, China, Canada, Texas, Italië. Sommigen zijn al meerdere jaren student, anderen doen de 3-maandelijkse opleiding en de rest volgt de week masterclass. En iedereen heeft hetzelfde doel. Beter worden in portretschilderen.

 

Degas weken

Degas weken

Kunstcolleges en lezingen in combinatie met schildersessies!

Elke eerste vrijdag van de maand organiseert NoorderAteliers themadagen.
We bieden dan een college of lezing over een kunstenaar of kunststroming, gevolgd door een op de lezing geïnspireerde -onbegeleide- modelsessie van 3 uur. De lezing en de schildersessie zijn los of in combinatie met elkaar te volgen.

Op vrijdag 3 en dinsdag 7 februari zijn verschillende dingen te doen. Vrijdag een lezing en introductieles met een schildersessie, en de dinsdag een film en een modelschildersessie.

De Degas lezing en introductieles is op 3 februari 2023, 10:00 - 12:00 uur door kunstenaar en docent Klaas Jan Mulder.
Vrijdagmiddag is er een schildersessie van 13:00 - 16:00 uur, geïnspireerd op het werk van Degas,
met een model in tutu. Deze sessie is al helemaal vol. Maar niet getreurd, de dinsdag erop, 7 februari is een herhaling van dezelfde sessie!

Dinsdag 7 februari om 17:30 wordt er een film over Degas gedraaid,, gevolgd door een Degas-schildersessie.
In de pauze bestellen we pizza. Of je mag zelf iets te eten meenemen.
De Degas-schildersessie start om 19:00 en is tot 22:00, met model in tutu. (Nog enkele plekken beschikbaar)

Adviesmateriaal in de sessie: pastel of olieverf.
Ochtendlezing en introductieles vrijdagochtend: 20 euro of 2 knippen op de knipkaart
Film: 7 euro
Schildersessie van 3 uur met model: 12 euro

Inschrijven kan via Annelies, toegang met knipkaart of losse betaling.


Activiteiten zijn incl. koffie/thee en excl. eten.

Masterclass Florence Academy of Art

In 2023 ga ik deelnemen aan een week-workshop portret- en model schilderen aan de Florence Academy of Art. Voor deze workshop heb ik een fonds in het leven geroepen. Mensen die mij een financiële steun geven (van minimaal € 60), ontvangen in ruil daarvoor een gratis masterclass "portretschilderen in klassieke stijl". Er is in een tijdsbestek van drie weken al voldoende geld gedoneerd voor de studieweek in Florence! Voor het verblijf en de reis ben ik er bijna. 

 

Wil je ook een donatie doen? Stuur dan een mailtje naar klaasjan1964@gmail.com . Je ontvangt dan een gratis masterclass klassiek portretschilderen. De datum hiervoor wordt nader bekend gemaakt.

 

Afscheid

Afgelopen vrijdag (14 oktober 2022) nam Rintje te Wies na 16 jaar afscheid als dirigent van het Roder Jongenskoor. Voor deze gelegenheid schilderde ik in opdracht een portret van hem, die na het concert in de Der Aa Kerk werd overhandigd. Dit tot zijn grote verrassing.